Onze Ingrediënten

Van welke ingrediënten maken wij gebruik bij ?
Bij Bakkerij Bert maken wij alleen gebruik van de beste ingrediënten. Typische cakeingrediënten zijn bloem, suiker, eieren en boter of olie, enkele recepten ook die aanvullende vloeistof (bijvoorbeeld melk of water) en rijsmiddelen (bijvoorbeeld gist of bakpoeder). Andere algemeen bekende smaakstoffen omvatten gedroogd, gekonfijt of vers fruit, noten, cacao of uittreksels, en tal van vervangingen voor de primaire ingrediënten. Taarten kunnen ook worden gevuld met gekonfijt fruit of dessert sauzen (zoals banketbakkersroom), ijs met beurre of andere glazuren, en versierd met marsepein of gekonfijt fruit.

Een afgewerkt koek wordt vaak versterkt door te bedekken met slagroom of glazuur, en beleg zoals hagelslag, die ook bekend staan als “jimmies” in bepaalde delen van de Verenigde Staten en “honderden en duizenden” in het Verenigd Koninkrijk. Berijpen wordt meestal gemaakt van gepoederde (suikerglazuur), soms een vet van een soort, melk of room, en vaak smaakstoffen zoals vanille-extract of cacaopoeder. Sommige decorateurs gebruik een rolfondant icing. Huisbakkers gebruiken reuzel, boter, margarine, of een combinatie daarvan. Hagelslag zijn kleine stevige stukken van suiker en oliën die worden gekleurd met kleurstof.

Dit is slechts een kleine greep uit de ingrediënten die wij gebruiken. Heeft u vragen of speciale wensen, bent u ergens allergisch voor of weet u het niet helemaal zeker? Maak u niet druk. Stuur ons een mail via het contactformulier en wij zullen u zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 

[contact-form-7 id=”49″ title=”Contact form 1″]